Dom zdravlja Sisak predan je vršenju svog poslovanja u skladu sa svim važećim zakonima i regulativom zaštite osobnih podataka (Uredba (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka) te u skladu s dobrim praksama iz tog područja.

Kao Voditelj obrade, obrađujući podatke Ispitanika, jamči ponašanje u skladu s člankom 5. Uredbe (Članak 5. - Načela obrade osobnih podataka ) što znači da će u obradi svakog osobnog podatka poštivati „zakonitost, poštenost i transparentnost", „ograničavanje svrhe", „smanjenje količine podataka", „točnost", „ograničenje pohrane" i „cjelovitost i povjerljivost" (Stavak 1 članka 5.).

Obrada osobnih podataka usklađena je s člankom 6. Uredbe (Članak 6 - Zakonitost obrade) te će osobni podaci biti obrađeni samo u slučajevima definiranim tim člankom.

Dom zdravlja Sisak osigurava ispitanicima ostvarivanje svih njihovih prava definiranih Uredbom

  • Pravo na pristup - ispitanik može zatražiti da vidi koje informacije o njemu voditelj obrade ima - Članak 15 Uredbe
  • Pravo na ispravak - ispitanik može zatražiti ispravak ako smatra da su podaci pogrešni ili netočni - Članak 16 Uredbe
  • Pravo na brisanje - ispitanik može zatražiti brisanje podataka ako oni više nisu potrebni i ako postoji pravna osnova za brisanje - Članak 17 Uredbe
  • Pravo na ograničavanje obrade - ispitanik ima pravo zatražiti pauziranje obrade podataka ako postoje razlozi da se to učini - Članak 18 Uredbe
  • Pravo na prijenos (dijela) podataka - ispitanik ima pravo zatražiti od voditelja obrade da mu preda osobne podatke na prijenosnom mediju kako bi ih prenio drugom voditelju obrade - Članak 20 Uredbe
  • Pravo na prigovor - ispitanik ima pravo na zaustavljanje obrade podataka - Članak 21 Uredbe
  • Pravo na povlačenje privole - ispitanik ima pravo u svakom trenutku povući svoju privolu - Članak 7 (točka 3) Uredbe

Kako bi mogao ostvariti ove ciljeve Dom zdravlja Sisak je, pored ostalog, usvojio dokument 'Procedura ostvarivanja prava ispitanika" i imenovao Službenika za zaštitu osobnih podataka.

Za ostvarivanje svojih prava, vezano uz zaštitu osobnih podataka, Ispitanik se treba obratiti Voditelju obrade (Dom zdravlja Sisak) pozivom na broj telefona 044 567-152 ili slanjem poruke na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  nakon čega će, ovisno o tome koje svoje pravo (ili prava) Ispitanik želi ostvariti, dobiti detaljne upute o postupku ostvarivanja tih prava.