Akcijom mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi obilježen Svjetski dan bolesnika

Ispis
Kreirano Ponedjeljak, 13 Veljača 2017

Patronažna služba Doma zdravlja Sisak, je povodom Svjetskog dana bolesnika dana 10.02.2017. godine provela akciju besplatnog mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi. Akcija je provedena u prostoru Doma zdravlja Sisak u vremenu od 8.00 do 11.00 sati.

Akcija mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi odazvale su se 73 osobe i to: 19 muškaraca ( 26,03% ) i 54 žene ( 73,97% ).
Statistike pokazuju da se povećane vrijednosti krvnog tkala i šećera u krvi više prisutne kod osoba muškog spola.
Sve osobe koje su se odazvale ovoj akciji savjetovalo se o potrebi smanjena unosa soli u organizam, potrebi provođenja zdravog načina života ( zdrava prehrana, apstinencija od pušenja i konzumiranja alkohola, kao i redovna fizička aktivnost ) te redovnoj kontroli krvnog
tlaka i šećera u krvi.
U akciji su sudjelovale patronažne sestre Marijana Kos-Mesec, Željka Protulipac i Ivana Vrkljan.
Trakice za mjerenje šećera u krvi donirao je Dentamed d.o.o. Sisak.
 

Izrada i održavanje: BIT Centar
www.dz-sisak.hr koristi anonimizirane kolačiće prve strane (first party cookies) radi ispravnog prikaza stranice, te u svrhu analize prometa na stranici (Google Analytics). www.dz-sisak.hr ne koristi kolačiće treće strane (third party cookies) niti sakuplja bilo kakve osobne podatke posjetitelja. Ako nastavite koristiti naše web stranice smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom kolačića.
Free Joomla 2.5 templates by New Poker Reviews